Zvětšit písmo

Zmenšit písmo

CZ

cs

menu

Stavební práce na silnicích startují. Které úseky silničáři opraví?

Stavební práce na silnicích startují. Které úseky silničáři opraví?

Na padesát kilometrů silnic opraví letos silničáři ve Zlínském kraji. Na několika místech už práce začaly, jinde odstartují v následujících týdnech. Některé rekonstrukce se neobejdou bez uzavírky či jiných dopravních omezení. Které to jsou? Více se dozvíte v tomto článku

Inspirativní lidé jsou tahouny nové krajské komunikace

Inspirativní lidé jsou tahouny nové krajské komunikace

Kraj pokračuje v budování své značky a představuje novou sérii videomedailonků „Příběhy bez hranic“. Těmi přibližuje další významné a inspirativní osobnosti a navazuje tak na komunikační kampaň “Kraj bez hranic”.

Hejtman udělil Evě Jiřičné nejvyšší krajské vyznamenání

Hejtman udělil Evě Jiřičné nejvyšší krajské vyznamenání

Seznam čtyř osobností oceněných nejvyšším vyznamenáním Zlínského kraje doplnila světově proslulá architektka a designérka, rodačka ze Zlína, profesorka Eva Jiřičná. Záslužné vyznamenání 1. stupně jí udělil v úterý 5. března hejtman Radim Holiš symbolicky ve zlínském Kongresovém centru, postaveném podle jejího návrhu, kde se včera večer také uskutečnil slavnostní koncert u příležitosti jejích 85. narozenin.

Naše portály Doporučené odkazy

Cyril and Methodius

Neziskové organizace ZK

Den Zlínského kraje

Integrovaná doprava ZK

Východní Morava

eBadatelna

Zkola

Meteoradar ZK

Otevřené brány

Jednotné územně analytické podklady a územní plány

Zlínský kraj

KROMĚŘÍŽSKO VALAŠSKO ZLÍNSKO A LUHAČOVICKO SLOVÁCKO

Zlínský kraj je oblíbenou turistickou oblastí, jeho atraktivita vyplývá z množství přírodních, kulturních a historických památek. Nikde jinde v České republice nelze najít oblast, která nabídne současně hory, zahradní architekturu, lázně, vinařská údolí, pozůstatky Velkomoravské říše, řadu církevních památek a historicky cenných staveb, jakož i ojedinělý příklad moderní baťovské funkcionalistické architektury. Skutečnost, že se zde setkávají tři národopisné celky – úrodná Haná, pohostinné Slovácko a svérázné Valašsko – také výraznou měrou přispívá k originalitě kraje.

A originální je i nová krajská vizuální identita, která odráží to, že díky síle myšlenky a lidské kreativity jsme krajem bez hranic. Esencí regionu a východiskem pro tvorbu identity je „živý tvůrčí duch“. Tvůrčí duch je v regionu zakořeněn odpradávna v řadě odvětví, zejména kulturních a kreativních průmyslů – v designu, reklamě, filmu, animaci či v architektuře. A je to živá a živelná tvořivost, která má kvalitu, ducha a která často překračuje hranice regionu a propojuje jednotlivosti napříč krajem do jednoho celku.

Hejtman Zlínského krajeIng. Radim Holiš

Obrázek Hejtman Zlínského kraje

Narodil se 12. srpna 1975 ve Valašském Meziříčí. Absolvoval Gymnázium Františka Palackého Valašské Meziříčí a následně vystudoval obor pozemní stavby na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně. Po absolutoriu začal pracovat jako projektant s autorizací na pozemní stavby, od r. 2012 se věnoval i realizaci staveb.

Roku 2014 se stal členem hnutí ANO 2011. Od roku 2014 do roku 2021 zastával funkci starosty Rožnova pod Radhoštěm, kde s rodinou žije. Je ženatý, má dceru a syna.

Magazín21

Magazín21 Březen 2024

Přihlášení

Google

News feed Co se stalo na portálu Zlínského kraje

Krajský úřad Zlínského kraje © 2024

Cookie lišta

Nahoru